Profileren kun je leren

donderdag, 16 februari 2012 - Geplaatst door: Werkspot.nl - Categorie: Vakmannen

We hebben het er wel vaker over, je profiel. Maar niet voor niets natuurlijk. We willen graag dat je interessante klussen binnenhaalt. Je profiel bestaat uit je zakelijke en contactgegevens, wat voor projecten je hebt gedaan, wat voor diploma’s je hebt, foto’s van jezelf en link naar je website of Twitteraccount. Vergelijk het met een bedrijfspagina op Facebook en LinkedIn.

Presenteer jezelf

Hoe completer je profiel, hoe meer kans je maakt op een opdracht. Overdreven? Nee hoor. Opdrachtgevers bekijken zowel in de bedrijvengids als bij het ontvangen van biedingen, eerst en nauwkeurig je profiel. Dat is eigenlijk best logisch. Het is toch prettig om op internet eerst de menukaart van een restaurant gezien te hebben voordat je er heen rijdt? En foto’s van het interieur en de gerechten? Veel referenties of cijfers of sterren van gasten die daar al eens aten? Vergeet ook niet dat je wel bij de mensen aan huis komt, dan is het toch prettig als je van te voren meer over iemand weet.

Waarom een ingevuld profiel?

Op de Werkspot Academie, waar trainers uitleggen hoe je Werkspot het beste kunt gebruiken, horen we het aldoor: nadat ik begreep hoe belangrijk het profiel is, en ik werkte het bij, had ik echt veel meer opdrachten. Alle vakmannen die veel omzet via Werkspot halen, hebben een vol profiel.

Ben je net nieuw op Werkspot en heb je nog geen opdrachten uitgevoerd? Je hebt vast wel eerder werk opgeleverd. Zet het vandaag nog bij je projecten en natuurlijk met een foto. Ook als die foto’s al wel op je eigen website staan, dan is het eigenlijk juist zo gedaan. Heb je nog geen foto’s, maak er dan een gewoonte van om deze te plaatsen. Gebruik daarvoor dan een handige foto-app zoals Instagram. Vergeet naast je website ook niet om je social media (Twitter en Facebook) toe te voegen, als je die hebt.

Bekijk een paar voorbeelden

We spraken enkele vakmannen die actief met hun profiel bezig zijn. Onder hen waren Bram Boerdijk, Peter Verhagen en Rob Niezen. Bram vertelde dat hij afgelopen zondag nog zijn profiel heeft bijgewerkt. Peter snapt dat sommige vakmannen nu minder werk hebben. Peter: “Ik heb nu veel werk en ik help graag andere vakmannen die het moeilijker hebben.”

Heb je hulp nodig bij het invullen van je profiel, bel of mail dan met de klantenservice. Heb jij nog ideeën voor het invullen van je profiel? Laat dan een reactie achter.

3 Reacties