Tien Twittertips

woensdag, 16 mei 2012 - Geplaatst door: Werkspot.nl - Categorie: Vakmannen

Voor veel vakmannen is Twitter misschien een ver-van-hun-bed show. Toch zijn er al 3,2 miljoen Nederlandse Twitter accounts, waarvan 1,5 miljoen actief worden gebruikt! Werkspot.nl twittert natuurlijk ook en wij spotten geregeld tweetende Werkspot vakmannen. Zij plaatsen regelmatig berichten over Werkspot.nl, hun projecten en stellen vragen. Bijvoorbeeld over het vullen van je profielpagina. Ook jij kunt Twitter gebruiken!

Wat is Twitter?
Op Twitter plaats je berichten: ‘tweets’ geheten. Een tweet is maximaal 140 tekens lang. Het lijkt een beetje op een sms, maar dan op internet en voor iedereen te lezen. Een Twitterprofiel maak je gemakkelijk aan. Je kunt dan andere Twitteraars volgen en anderen kunnen jouw berichten weer volgen. Op een tijdslijn (net als Facebook) zie je de berichten van de mensen die jij volgt. Voor de actief twitterende vakman verzamelden we enkele handige tips voor zakelijk gebruik.

10 adviezen voor actief twitterende vakmannen
De meeste vakmannen gebruiken Twitter voor het delen van projectfoto’s met hun volgers, tweeten over de locatie waar zij een klus uitvoeren, wijzen op interessante websites of geven handige tips weg. Dit zijn berichten die voor potentiele opdrachtgevers best relevant kunnen zijn.

Hier enkele Twittertips:

1.   Geef een duidelijke omschrijving van je bedrijf aan de hand van steekwoorden (bijvoorbeeld: Schilderwerk | Stucwerk | sierpleisterwerk).
2.   Zet je telefoonnummer, website (of Werkspot.nl profiel) en e-mailadres in de omschrijving van je bedrijf.
3.   Zet je logo in het profiel en als je een huisstijl hebt, verwerk deze in de achtergrond.

4.   Met bit.ly.com maak je links korter. Je zit immers vast aan die 140 karakters
5.   Twitter je bedrijfsfilm.
6.   Plaats hashtags in je tweets. Een hashtag is een woord waar je een hekje voor plaatst, zodat anderen die op dit woord zoeken (of automatisch alle tweets volgen met dit woord) jou kunnen vinden. Bijvoorbeeld: #werkspot, #schilder, #schilders…
7.   Zoek zelf eens op verschillende woorden of op hashtags in de zoekbalk. Bijvoorbeeld: #dtv (afkorting voor: durf te vragen), #schilder, #schilder gezocht, wie kent een schilder enz.

8.   Laat je kennis van zaken zien. Twitter een publicatie in een magazine of een leuke tip: “Leg het straatwerk niet op hetzelfde niveau als de deurdorpel. Tijdens vorst kan de grond omhoog komen zodat uw deur gaat klemmen.
9.   Voeg foto’s toe via Twitter en liever niet via een ander fotomedium zoals Twitpic. Dan toont de tijdlijn de afbeelding en bij het gebruik van bijvoorbeeld Twitpic zie je een link.
10. Herhaal een belangrijk bericht een keer, zodat het meer kans maakt om gelezen te worden (let op: niet te vaak!)

Ben jij actief op Twitter? Heb je zelf nog handige tips of adviezen? Laat het ons weten! De eerste 10 twitteraars die een tweet uitsturen met de hashtag #Werkspot worden geretweet door ons! Grijp je kans om onze 2426 volgers te laten weten dat jij als vakman Twittert!

1 Reactie